detector.media
07.12.2022 11:59
СБУ проводить обшуки в монастирях і єпархіях УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях (ФОТО)
СБУ проводить обшуки в монастирях і єпархіях УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях (ФОТО)
Слідчі дії тривають на 13 об'єктах Української православної церкви Московського патріархату.

Співробітники Служби безпеки проводять обшуки на території об'єктів УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Йдеться про:

Правоохоронці знайшли російську літературу та портрет московського патріарха Кирила Гундяєва.

Обшуки проводять для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Останніми тижнями СБУ проводить обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні. Правоохоронці виявляли багато антиукраїнських матеріалів, а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у представників церкви.

Слідчі повідомили про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП, який виправдовував окупацію Криму. Він належав до найближчого оточення московського патріарха Кирила, координував з ним поширення прокремлівських поглядів у регіоні.

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 представників церкви. Вони співпрацюють з окупаційною владою та виправдовують російську агресію.

Напередодні РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY