detector.media
06.12.2022 10:05
Інтерпол відмовив Росії в екстрадиції Невзорова, Солдатова та Білоцерковської
Інтерпол відмовив Росії в екстрадиції Невзорова, Солдатова та Білоцерковської
Організація вважає переслідування політично вмотивованим.

Інтерпол відмовився екстрадувати в Росію журналістів Олександра Невзорова та Андрія Солдатова, блогерку Вероніку Білоцерковську та колишнього поліцейського Олега Кашинцева. Про це йдеться у листах МВС та Генпрокуратури РФ, які опублікувало видання «Агентура».

У РФ їх переслідують за статтею про «фейки та дискредитацію російської армії».

У документах зазначають, що в кримінальному законодавстві інших країн немає аналогічної статті. Відак Інтерпол вважає переслідування за нею політично вмотивованим. Тому організація забороняє використовувати свої канали для процесуальних дій.

Нагадаємо, що стаття про «фейки» з'явилася в РФ невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Максимальне покарання за нею становить до 15 років позбавлення волі.

22 березня 2022 року слідчий комітет Росії відкрив справу щодо Невзорова за «дискредитацію збройних сил РФ». Приводом стала публікація в соцмережах інформації про обстріл Росією пологового будинку в Маріуполі. Після цього в РФ його оголосили в розшук.

3 червня Олександр Невзоров розповів у своєму телеграм-каналі, що отримав громадянство України.

Журналіста Андрія Солдатова оголосили у розшук у червні цього року.

Блогерку Вероніку Білоцерковську, щодо якої в Росії порушили кримінальну справу за «фейки», оголосили в міжнародний розшук і заочно заарештували у березні 2022-го.

Фото: Інтерпол/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY