detector.media
01.12.2022 16:21
У Міноборони радять українцям не поширювати радісні новини зі звільнених територій
У Міноборони радять українцям не поширювати радісні новини зі звільнених територій
Ганна Маляр заявила, що публікації в соцмережах стають джерелом інформації для ворога.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр порадила жителям звільнених населених пунктів не публікувати в соцмережах радісні новини з деокупованих територій, щоб не стати мішенню ворога.

Про це вона заявила під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки в Military Media Center.

«Публікації на приватних сторінках в соцмережах з вказанням місця розташування, фото з орієнтирами, точними назвами — все це стає джерелом відкритої інформації для ворога й навіть його мішенню, в яку він може влучити ракетою або своєю ворожою пропагандою. Пам’ятайте про це, публікуючи радісні новини із звільнених населених пунктів та інші здобутки наших захисників», — наголосила Маляр.

Нагадаємо, Генштаб опублікував правила поширення  інформації під час війни.

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців. Також у Міноборони звертають увагу, що під час війни небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, армія просить медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ. Ще в березні в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури.

Фото: Ганна Маляр/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY