detector.media
01.12.2022 11:59
Ткаченко пропонує країнам ЄС виділяти 1% бюджетів на культуру і медіа для підтримки України
Ткаченко пропонує країнам ЄС виділяти 1% бюджетів на культуру і медіа для підтримки України
За пропозицією міністра, така програма перерозподілу має діяти протягом 2023-2026 років.

Україна пропонує Євросоюзу перерозподіляти 1% з національних бюджетів на культуру та медіа країн ЄС щорічно протягом 2023-2026 років для підтримки української культури та медіа.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Брюселі на засіданні Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту країн ЄС, куди вперше запросили представника України.

Комісарка ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Ґабрієль повідомила, що комісія сьогодні прийняла План на 2023-2026 роки, в якому зафіксувала пункт щодо захисту української культурної спадщини. 

«Ми демонструємо солідарність Україні та українському народу. І ми мобілізовані задля збереження української культури та спадщини. Також продовжуємо підтримувати українських митців й всіх тих, хто працює у креативній сфері», – сказала вона.

Крім того, міністр взяв участь у дебатах з питань підтримки та солідарності з культурою України, зокрема культурної спадщини, і провів низку двосторонніх зустрічей з колегами-міністрами країн ЄС.

Нагадаємо, у вересні Олександр Ткаченко заявляв, що українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро.

Фото: МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY