detector.media
29.11.2022 09:26
Нацрада та Центр протидії дезінформації співпрацюватимуть у боротьбі з пропагандою
Нацрада та Центр протидії дезінформації співпрацюватимуть у боротьбі з пропагандою
Співпраця Нацради та Центру повинна сприяти взаємодії держави та суспільства у протидії дезінформації.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення і Центр протидії дезінформації підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільну боротьбу з пропагандою та дезінформацією.

Меморандум про співпрацю підписали 25 листопада голова Національної ради Ольга Герасим’юк і в.о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповаловповідомила пресслужба Нацради.

Герасим’юк зауважила, що досі в українському законодавстві немає навіть терміну «дезінформація», хоча з самим явищем вже стикаються не перший рік. За її словами, Україні часто доводиться «наздоганяти, відбиватися, якось залатувати ті діри, через які проникає ця війна». «Наше спільне завдання – створити в нашій державі потужну політику захисту у цій сфері і, я думаю, не лише захисту, але й наступу також», – сказала голова Нацради.

За словами Шаповалова, цифрове середовище, яке нині фактично перебуває поза межами будь-якого регулювання, породжує численні випадки зловживання свободою слова та інформаційного тероризму.

На його думку, українські досвід і напрацювання у протистоянні пропаганді й дезінформації, в тому числі й інформаційному тероризму, можуть стати прикладом для всього світу.

Він водночас застеріг, що «ми маємо працювати і виписати правила таким чином, щоби ні в кого не було сумнівів, що це не боротьба зі свободою слова, а боротьба з інформаційними терористами».

Меморандум передбачає такі сфери співпраці:

Нагадаємо, в Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців.

Фото: Нацрада 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY