detector.media
26.11.2022 11:08
Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору, Джо Байден відзначив відвагу українців у боротьбі з російською агресією
Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору, Джо Байден відзначив відвагу українців у боротьбі з російською агресією
Президент США також підтвердив «непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України»

«Хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої агресії Росії», — йдеться в заяві президента США. У зверненні до українців з нагоди роковин Голодомору президент США Джо Байден підтримав нескореність українців у їхній боротьбі з тиранією. Звернення президента опубліковано на сайті Посольства США.

«Цього місяця ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору. Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України. І ми вклоняємося перед відважним українським народом, який продовжує хоробро чинити опір нападу Росії на свою демократію», — зазначив Джо Байден. Як ідеться в заяві, Сполучені Штати віддають належне стійкості українського народу, «який пережив розруху й тиранію, щоб врешті-решт створити вільне та демократичне суспільство».

Нагадаємо, що 16 листопада 2022 року Верховна Рада України ухвалила Звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Метою звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932-1933 років і нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

Організаційний комітет підготовки і проведення заходів до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні закликав активізувати інформаційну кампанію про Голодомор на міжнародній арені.

За останній тиждень низка країн долучились до визнання Голодомору геноцидом українського народу. Зокрема, такі рішення прийняли парламенти Ірландії та Молдови. Парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства і українського народу.

Як повідомляв «ДМ», у Чехії на фестивалі покажуть фільм Суспільного про Голодомор «Діти Великого голоду». З 24 по 27  листопада у Києві відбувається виставка унікальних фотографій Голодомору.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY