detector.media
22.11.2022 19:06
Українські кінопродюсери здобули колективну премію Європейської кіноакадемії та фонду «Єврімаж»
Українські кінопродюсери здобули колективну премію Європейської кіноакадемії та фонду «Єврімаж»
Eurimages Co-Production Award — відзнака за поступ у кіновиробництві під час війни.

Вперше премією Eurimages Co-Production Award відзначили кінопродюсерів усієї країни. Як ідеться в рішенні Європейської кіноакадемії та фонду «Єврімаж», українських фахівців нагородили за спільні досягнення у кіновиробництві.

«Як винятковий випадок цього року Eurimages Co-Production Award нагороджено не одного, а всіх українських кінопродюсерів. Це знак високої вдячності за зростання рівня українського кіновиробництва за останні роки та вияв постійної підтримки в часи, коли кіногалузь України зазнала краху. У 2022 році Eurimages та Європейська кіноакадемія  висловлюють свою повну підтримку українським кінопродюсерам та їхнім зусиллям під час роботи кіноіндустрії в ці важкі часи», — йдеться у повідомленні Європейської кіноакадемії.

Нагороду отримає делегація українських кінопродюсерів-членів Академії під час церемонії вручення 35-ої Європейської кінопремії 10 грудня в Рейк'явіку.

Нагадаємо, за визнання кіноакадеміків змагатимуться три фільми, створені у копродукції з Україною. У конкурсній номінації «найкращий документальний фільм» представлено фільм «Будинок зі скалок». Також у цій номінації — фільм «Маріуполіс 2» литовського кіномитця Мантаса Кведаравічуса. Свою останню перед загибеллю у Маріуполі кінокартину режисер знімав за підтримки Литви, Німеччини та Франції.

Фото з сайту Європейської кіноакадемії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY