detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
17.11.2022 23:49
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 листопада
Життя російських учителів, справа про збиття рейсу МН17 й Володимир Зеленський, дубльований російською.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «FreeДом», «Інтер».

У чотиригодинному блоці ICTV/СТБ цього дня було тринадцять гостьових включень.

Про майбутнє рішення суду у справі про збиття рейсу МН17 говорили з російським авіаекспертом Вадимом Лукашевием. Він розповів, що у цій справі йдуть два судові процеси та розбір у раді Міжнародної організації цивільної авіації. Тож рішення суду, яке мали виголосити у Гаазі 17 листопада, не буде єдиним і остаточним у цій історії.

Про мілітаризацію школярів у Росії у студії ICTV/СТБ говорили з головою російської профспілки «Альянс учителів» Даніілом Кеном. Зокрема говорили, як російських школярів вчать користуватися зброєю, зокрема гранатами, автоматами тощо, і взагалі готують до участі в бойових діях. Говорили також про становище російських учителів. Данііл Кен уже не вперше з’являється в ефірі українського іномовлення. 23 вересня 2022 року в Росії його визнали іноземним агентом.

У блоці «FreeДом» про ситуацію на передовій російсько-української війни говорили з воєнним експертом Ігорем Романенком. Він регулярно коментує військову ситуацію в етері марафонів «FreeДом» та «Єдині новини». Починаючи з 1 липня його запрошували до різних блоків «FreeДома» 30 разів.

Крім того, про ситуацію на фронті у блоках різних телеканалів цього дня говорили з пресофіцерами, зокрема речником Східного угрупування української армії Сергієм Череватим, речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом та начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк.

З головною редакторкою білоруського незалежного сайту «Хартія'97» Наталією Радіною у блоці «Інтера» говорили про мобілізацію в Білорусі. Вона розповіла про заборону виїзду з країни чоловікам, які підпадають під мобілізацію, а також військовослужбовцям білоруської армії. Крім того, вона додала, що настрої у країні пригнічені, оскільки в ній править диктаторський режим. Щодо протестів проти мобілізації вона зауважила, що вони можуть пройти у будь-якому місті країни. Втім поки що таких протестів не було, як і саму мобілізацію офіційно не оголосили.

Показували також звернення Володимира Зеленського — як і щоразу, коли він звертається до народу — дубльоване російською. «Шаленою популярністю користуються звернення президента Володимира Зеленського як першоджерела ключової інформації. Ці звернення російською більше ніхто, крім «FreeДом», узагалі не покаже…», — писав про це діджитал-редактор іномовлення Вадим Лубчак у колонці для «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY