detector.media
15.11.2022 11:49
Росія запровадила санкції проти ста канадців: актора Керрі, внука Бандери та українських меценатів
Росія запровадила санкції проти ста канадців: актора Керрі, внука Бандери та українських меценатів
МЗС РФ: Санкції запровадили «на засадах взаємності» проти «канадської русофобської влади» та «пробандерівських організацій».

Росія запровадила санкції проти 100 громадян Канади. Серед них – низка політиків та діячів української діаспори, зокрема онук лідера ОУН Степана Бандери та акторка Кетрін Винник.

Як повідомляє «Європейська правда», відповідний список оприлюднений на сайті МЗС РФ.

У міністерстві заявили, що запроваджують санкції «на засадах взаємності» у відповідь на численні санкції Канади проти керівництва Росії, політиків, бізнесменів, журналістів тощо, яких «канадська русофобська влада вважає неугодними».

До списку Росія включила канадських чиновників, бізнесменів, а також «активістів численних пробандерівських організацій», які «безпосередньо залучені до формування агресивного антиросійського курсу».

Серед посадовців і політиків до списку потрапили начальниця Управління безпеки зв’язку Канади Каролін Ксав’є, член уряду і Палати громад Канади, колишній генпрокурор Пітер Маккей, колишній прем’єр провінції Квебек Жан Шаре.

Під санкції також підпали й низка українських діячів діаспори – зокрема спонсори Конгресу українців Канади Орест Джулинський і Орест Проців, засновники фонду Zaraska Юджин і Люба Цараска, засновник і члени ради директорів "Фонду сім'ї Мигаль", представники Української кредитної спілки та "Канадсько-українського фонду".

До того ж, у список потрапили онук провідника ОУН Стефан Бандера, а також актори Джим Керрі та Кетрін Винник.

Нагадаємо, МЗС України закликало світ запроваджувати та розширювати санкції проти російських пропагандистів.

Фото: Стефан Бандера, diaspora.ua / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY