detector.media
10.11.2022 11:24
На Вінниччині викрили пропагандиста, який поширював у соцмережах російські наративи
На Вінниччині викрили пропагандиста, який поширював у соцмережах російські наративи
В російській соцмережі «Однокласники» затриманий дописував про «спецоперацію» та «подвиги» окупантів.

Служба безпеки України завершила досудове розслідування проти мешканця Вінниччини, який поширював в інтернеті російські пропагандистські наративи. 

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ у Вінницькій області.

Чоловік є мешканцем Хмільницького району Вінничини. Свої думки чоловік поширював у забороненій в Україні російській соцмережі «Однокласники».

«Він називав російсько-українську війну "спецоперацією", а дії російських окупантів під час її проведення "подвигом". Стверджував, що російські військові виконують функцію захисту мирного населення Донбасу від українських військових», – повідомили в СБУ.

Ініційована спецслужбою експертиза засвідчила протиправний характер дій фігуранта.

Обвинувальні матеріали за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) скеровано до Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області для розгляду по суті.

Нагадаємо, нещодавно суд дав три роки умовно 60-річному львів’янину, який публікував в російській соцмережі «Однокласники» дописи про «ЛНДР», «українських неонацистів» та заклики до підтримки війни росіян проти України.

Фото ілюстративне: СБУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY