detector.media
07.11.2022 16:12
Роскомнагляд витратить понад 19 млн доларів на систему контролю інтернет-трафіку
Роскомнагляд витратить понад 19 млн доларів на систему контролю інтернет-трафіку
Роскомнагляд готовий витратити 1,2 мільярда рублів протягом двох років на створення та забезпечення роботи нової системи моніторингу інтернет-трафіку.

Про це інформує «Радіо Свобода» з посиланням на «Ведомости». Система має контролювати передачу даних між усіма операторами та провайдерами зв'язку та відстежувати тих, хто не виконує вимоги відомства.

«Розробкою нової системи займеться створений у рамках закону "Про суверенний рунет" Центр моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування. Загалом на роботу Роскомнагляду в 2023-2024 роках з бюджету виділяють 37,7 мільярда рублів, а до 2025 року — 73 мільярди рублів», — пишуть «Ведомости».

На думку коментатора видання, після того, як нова система запрацює, оператори та провайдери, котрі не підключені до системи глибокої фільтрації трафіку, будуть змушені припинити роботу.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого цього року Роскомнагляд заблокував близько 7000 сайтів. Йдеться зокрема про сайти незалежних ЗМІ, правозахисних організацій, політичних партій, громадських діячів, а також соціальні мережі Twitter, Facebook та Instagram.

У 2022 році Росія посіла 65-е місце із 70 у рейтингу країн світу за рівнем свободи в інтернеті. За цим критерієм РФ втратила сім балів за рік – це найбільший спад серед інших країн та найгірший результат Росії з 2009 року.

Нагадаємо, «Детектор медіа» писав, що МЗС України закликає світ запроваджувати та розширювати санкції проти російських пропагандистів.

Фото: Станіслав Красильников, ТАСС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY