detector.media
02.11.2022 08:00
Полоненого правозахисника Максима Буткевича у Чехії відзначили премією організації People in Need
Полоненого правозахисника Максима Буткевича у Чехії відзначили премією організації People in Need
На церемонії у Празі був присутній його батько, Олександр Буткевич.

Співзасновника проєктів «Громадське радіо» та ZMINA Максима Буткевича у Чехії відзначили премією «Історії несправедливості» Příbéhy bezpráví чеської організації People in Need. Про це повідомила Олена Іванців

«Історія мого друга Максима Буткевича — який все життя боровся і, я впевнена, продовжує боротися за справедливість — втілення суцільної несправедливості. Правозахисник та антимілітарист, який пішов служити в армію, щоб боронити свою країну та потрапив у російський полон. Антифашист, з якого російська пропаганда зробила «нациста», «фашиста» та «командира взвода карального загону»… Це одна з найпрекрасніших церемоній, яка наближає до нас реальність комуністичного режиму та хоробрих людей, які тоді не мовчали, а боролися», — зазначила Іванців у своєму дописі.

Як вона розповіла, переможців цієї премії обирають школярі.

«Людина у біді» (People in Need) – чеська міжнародна громадська організація. Розпочала гуманітарну місію в Україні в серпні 2014 року. Організація фокусується на гуманітарній допомозі внутрішньо переміщеним особам та населенню, що перебуває у зоні бойових дій.

Максим Буткевич у червні 2022-го потрапив у російський полон в районі Золотого і Гірського у Луганській області. У Міноборони РФ підтвердили, що його тримають в полоні на території самопроголошеної «ЛНР».

До великої війни він займався правозахисною і журналістською діяльністю. Був координатором та співзасновником проєкту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Співзасновник Центру прав людини ZMINA. Входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

Максим Буткевич є одним із засновників «Громадського радіо». Як журналіст співпрацював з ВВС та з українськими телеканалами.

У березні 2022 року вступив до лав ЗСУ.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Іванців

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY