detector.media
01.11.2022 14:03
Українська журналістка Вікторія Рощина потрапила до короткого списку Courage in Journalism Awards
Українська журналістка Вікторія Рощина потрапила до короткого списку Courage in Journalism Awards
Нагородження відбудеться 9 листопада.

Українська журналістка-фрилансерка Вікторія Рощина потрапила до короткого списку Courage in Journalism Awards.

Віртуальна церемонія нагородження Courage in Journalism Awards 2022 відбудеться в середу, 9 листопада, о 17:30 за східним часом у партнерстві з Washington Post Live, йдеться на сайті International Women's Media Foundation, який цитує ІМІ.

«Вікторія Рощина – українська журналістка-фрилансерка "Української правди", "Громадського" та "Радіо Вільна Європа". Протягом більш ніж шести років вона працює в журналістиці. Рощина висвітлювала насамперед складні та небезпечні теми, зокрема злочинність, суди, права людини та війну, щоб притягнути владу до відповідальності. Відтоді, як у лютому 2022 року почалося вторгнення Росії, Рощина розповідає винятково про війну в Україні. У березні 2022 року Рощину двічі захоплювали російські війська в східних областях України, другий раз утримували 10 днів у Бердянську», – йдеться на сторінці Рощиної на сайті нагороди.

Як писав раніше «Детектор медіа», Рощина спеціально поїхала до окупованого Енергодару, щоб розповісти про ситуацію у місті після захоплення окупантами найбільшої атомної електростанції Європи (ЗАЕС). 

12 березня редакція hromadske не змогла вийти з Рощиною на зв'язок. За даними редакції, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. Ймовірно, 15 березня журналістку затримала ФСБ Росії. 

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через викрадення росіянами журналістки hromadske.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY