detector.media
22.10.2022 09:35
КЖЕ виходить з Альянсу незалежних пресрад Європи, бо з нього не виключили Росію
КЖЕ виходить з Альянсу незалежних пресрад Європи, бо з нього не виключили Росію
21 жовтня Альянс незалежних пресрад Європи не зміг виключити зі свого складу російську колегію.

Українська Комісія з журналістської етики (КЖЕ) заявила про вихід зі складу Альянсу незалежних пресрад Європи через те, що з нього не виключили російську «Общественную коллегию по жалобам на прессу». Відповідна заява оприлюднена на сайті КЖЕ 21 жовтня.

«Комісія з журналістської етики заявляє про повне припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи (AIPCE). Участь Росії в цій організації ставить під сумнів її здатність відповідати заявленим цілям та суперечить цінностям етичної журналістики, якими ми керуємося», – повідомляє КЖЕ.

21 жовтня Альянс незалежних пресрад Європи (AIPCE) під час загальних зборів розглянув скаргу Комісії з журналістської етики щодо виключення з організації російської Громадської колегії зі скарг на пресу («Общественной коллегии по жалобам на прессу»). Однак за підсумками таємного голосування не набралося необхідної кількості голосів — 2/3. Про це «Детектору медіа» повідомив голова Всеукраїнської громадської організації «Комісія з журналістської етики» Олексій Погорєлов. 

У квітні 2022 року КЖЕ пропонувала виключити Росію через бездіяльність щодо багаторічної брехні, маніпуляцій та розпалювання мови ворожнечі у російських медіа щодо України.

Російська колегія з преси називає себе незалежною громадянською інституцією, хоча насправді є пропагандиським рупором Кремля. Зокрема, з початку збройної агресії Росії проти України колегія не ухвалила жодного рішення чи заяви щодо дезінформаційних російських наративів.

Як зазначає КЖЕ, з 2020 року до складу цієї колегії входять відомі путінські пропагандисти Володимир Познер та Маргарита Симоньян.

Ілюстрація: Комісія з журналістської етики/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY