detector.media
18.10.2022 16:26
Колишня ведуча «каналів Медведчука» Надія Сасс влаштувалась на пропагандистський СТВ у Білорусі
Колишня ведуча «каналів Медведчука» Надія Сасс влаштувалась на пропагандистський СТВ у Білорусі
До Білорусі пропагандистка переїхала менш ніж за два тижні до початку вторгнення Росії в Україну і пояснила це тим, що українська влада нібито «розгорнула полювання на тих, хто їм же допоміг 2019-го».

Колишня ведуча проросійських телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZiK Надія Сасс влаштувалась на державний пропагандистський канал СТВ у Білорусі. Про це пише Media IQ. Як зазначає видання, на СТВ вже вийшло кілька випусків політичного токшоу з нею – «САСС уповноважений заявити».

Сасс стала відома у 2017 році після звільнення з NewsOne. Тоді вона заявила, що це відбулось «за порушення професійних стандартів та особисту думку про керівництво країни в ефірі». Після цього Надія Сасс працювала на інших каналах з пула проросійського політика Віктора Медведчука – до їхнього закриття через санкції РНБО в 2021 році. Потім вона приєдналася до інших колишніх журналістів «каналів Медведчука» у роботі над проросійським каналом «Перший незалежний».

Також Сасс писала політичні блоги на ресурсі «Голос правди». Наприклад, на початку лютого 2022 стверджувала, що відбувається «інформаційне нагнітання ситуації Заходом, відсутність будь-яких дій з боку української влади для знаходження точок примирення». Також вона вела на ютубі проросійський проєкт «Міжнародна панорама з Надією Сасс».

У 2020 році Надія Сасс балотувалася до Дніпропетровської обласної ради від української проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя», що наразі заборонена.

До Білорусі пропагандистка переїхала менш ніж за два тижні до початку вторгнення Росії в Україну і пояснила це тим, що українська влада «розгорнула полювання на тих, хто їм же допоміг 2019-го, а не на Порошенка, на посадку якого чекали мільйони українців».

В інтерв'ю газеті «СБ. Білорусь сьогодні» Надія Сасс заявила, що «свобода слова в Україні ще до 24 лютого стала дуже умовною». Вона поскаржилася, що «втратила право на професію», маючи на увазі блокування в Україні проросійських «каналів Медведчука».

Як зазначає Media IQ, працюючи на СТВ, Сасс продовжує говорити про ситуацію в Україні, вдаючись до пропагандистських тез, і запрошує на передачу провладних аналітиків та російських експертів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY