detector.media
12.10.2022 16:49
Притула відправив Маску книгу з історії України: Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти українців
Притула відправив Маску книгу з історії України: Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти українців
Сергій Притула – Ілону Маску: Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому здатися російській імперії зла не є варіантом для українців.

Волонтер Сергій Притула заявив, що відправив книгу з історії України американському бізнесмену Ілону Маску, який нещодавно запропонував Україні свій «мирний план», який де-факто пропонує капітуляцію.

«Книга з історії України Романа Піняжка вже на шляху до вас, Ілоне Маску. Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому здатися російській імперії зла не є варіантом для українців! Решту зібраних $63 100 буде витрачено на рації Motorola R7 для Збройних Сил України», – написав Притула у твіттері.

 

Одразу після скандальної пропозиції Маска Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков запустили збір коштів на ЗСУ та підручник історії для бізнесмена – 1 млн грн було зібрано протягом 30 хвилин.

Читайте також: 

3 жовтня Маск опублікував у своєму твіттері опитування щодо завершення війни Росії проти України. Бізнесмен висловив кілька припущень, чим може завершитися війна.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

Під постом Маск додав, що сценарій ядерної війни вважає малоймовірним. 

«Цілком ймовірно, що так і буде зрештою – питання лише в тому, скільки людей загинуть перед цим», – додав він.

Маск зазначив, що за таким сценарієм Україна втратить «тільки Крим», тому що «Росія вдерлася на території, які однозначно обрали б бути частиною України».

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Фото: Serhiy Prytula/Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY