detector.media
12.10.2022 12:10
Фотовиставку «Полк "Азов" – янголи Маріуполя» покажуть у центрі Києва в День захисників та захисниць України
Фотовиставку «Полк "Азов" – янголи Маріуполя» покажуть у центрі Києва в День захисників та захисниць України
Захід присвячено полеглим захисникам Маріуполя.

У Києві в День захисників та захисниць України, 14 жовтня, відбудеться фотовиставка «Полк "Азов" – янголи Маріуполя». Про це повідомила Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Виставку присвячена полеглим захисникам Маріуполя, її організовують родини бійців. Захід розпочнеться об 11:00 і триватиме до 18:00 на Софійській площі.

«Асоціація родин захисників "Азовсталі" запрошує киян та гостей міста відвідати захід та віддати шану загиблим героям оборони Маріуполя. 14 жовтня наша держава вчергове відзначатиме День захисників і захисниць України, і надважливо у цей день згадати про тих героїв, які віддали за нашу країну найдорожче – свої життя. Візит кожного з нас на цей захід – найменше, чим ми можемо підтримати родини захисників Маріуполя», – йдеться в повідомленні організаторів.

Під час повітряної тривоги виставка не функціонуватиме відвідувачів закликають перечекати небезпеку на станції метро «Золоті ворота».

Нагадаємо, за час оборони Маріуполя на «Азовсталі» з лютого по травень 2022 року загинуло кілька сотень українських воїнів. Окрім «азовців», оборону тримали також бійці Нацгвардії, Нацполіції, тероборони, СБУ, ВМС, Держприкордонслужби тощо. У травні вони отримали наказ вийти з «Азовсталі» та здатися в полон. Частину військових більше 200 людей  вже вдалося повернути, також регулярно проходять обміни з Росією тілами загиблих бійців.

Раніше повідомлялось, що у США вийде фотокнига про війну в Україні з роботами видатних світових фотографів. Для обкладинки обрано фото, зроблене на «Азовсталі» пресофіцером полку «Азов» Дмитром Козацьким. Роботи Козацького, зроблені в Маріуполі, перемогли у престижному фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Крім того, він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY