detector.media
07.10.2022 13:36
«Між війною та надією»: На кінофестивалі в Польщі покажуть понад 50 українських фільмів
«Між війною та надією»: На кінофестивалі в Польщі покажуть понад 50 українських фільмів
Під час фестивалю, зокрема, покажуть документальну стрічку Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс» і короткометражки про Маріуполь. Кошти від продажу квитків на ці фільми планують перерахувати фонду відбудови міста.

У Варшаві на кінофестивалі Ukraina Festiwal Filmowy покажуть понад 50 українських стрічок, повідомляє Держкіно.

Тема цьогорічного фестивалю – «Між війною та надією». У програмі заявлені художні, документальні, короткометражні та анімаційні стрічки останніх років. Зокрема, це «Клондайк» Марини Ер Горбач, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Будинок "Слово". Нескінчений роман» та «Терикони» Тараса Томенка, «Відблиск» Валентина Васяновича, «Цензорка» Петера Керекеша, «Мати Апостолів» Зази Буадзе, «Як там Катя?» Крістіни Тинькевич та інші.

Крім того, під час фестивалю оберуть найкращий короткометражний фільм, покажуть документальну стрічку Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс» і короткометражки про Маріуполь. Кошти від продажу квитків на ці фільми планують перерахувати фонду відбудови міста.

Ukraina Festiwal Filmowy триватиме у Варшаві з 21 до 29 жовтня, згодом фільми покажуть у Кракові, Вроцлаві, Гданську, Познані та інших містах, а з 1 до 14 листопада – онлайн на платформі VOD.Warszawa.

Нагадаємо, на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі цьогоріч буде програма «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY