detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
07.10.2022 11:38
Кузьмін і Качний вийшли з гуманітарного комітету. У комітеті свободи слова залишилося троє членів
Кузьмін і Качний вийшли з гуманітарного комітету. У комітеті свободи слова залишилося троє членів
Парламент ухвалив постанову про зміни кількісного та персонального складу комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання.

6 жовтня 2022 року Верховна Рада змінила кількісний і персональний склад низки комітетів, зокрема комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, комітету з питань свободи слова та ін.

З комітету гуманітарної та інформполітики за власним бажанням вийшли двоє колишніх членів фракції «ОПЗЖ» — Олександр Качний та Ренат Кузьмін. Качний, який тепер входить до депутатської групи «Платформа за життя та мир», став членом комітету з питань бюджету. Кузьмін, що раніше став позафракційним, не ввійшов до жодного з комітетів.

Як писав «Детектор медіа», Ренат Кузьмін був найбільшим прогульником засідань комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, іноді не відвідав жодного засідання протягом сесії.

Нагадаємо, до складу комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики раніше входило 18 членів, наразі залишилося 16, дев’ятеро з яких — зі «Слуги народу».

Також відбулися зміни у складі комітету з питань свободи слова. Тетяна Циба («Слуга народу») перейшла до комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а Антон Швачка («Слуга народу») — до комітету з питань цифрової трансформації. Таким чином, у комітеті свободи слова залишилося троє членів: голова Нестор Шуфрич (входив до «ОПЗЖ»), секретар Сергій Швець та заступник голови Євгеній Брагар (обидва — з фракції «Слуга народу»).

Тетяна Циба пообіцяла, що доведе до сесійної зали всі напрацювання робочих груп у комітеті свободи слова. «Відсьогодні перейшла працювати в комітет з питань соціальної політики. Рада цьому дуже, адже розумію виклики, що стоять перед нашим суспільством і державою сьогодні. Для мене насамперед це питання реабілітації та адаптації до життя в нових умовах, у тому числі психологічна підтримка. Щодо питань, над якими працювала в комітеті з питань свободи слова, зокрема проведення законодавчої межі свободи слова та пропаганди, журналістської етики та саморегуляції, економічної підтримки медіа - ми з представниками робочих груп обов‘язково доведемо їх до сесійної зали», — написала вона на своїй сторінці у фейсбуці.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вересні 2021 року Олександра Санченка було обрано членом комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, а Антона Швачка — членом комітету з питань свободи слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY