detector.media
07.10.2022 11:14
Петиція про позбавлення судді Львова громадянства України набрала 25 тисяч голосів. Другий паспорт у нього виявили журналісти
Петиція про позбавлення судді Львова громадянства України набрала 25 тисяч голосів. Другий паспорт у нього виявили журналісти
«Закликаю президента України Володимира Зеленського ініціювати проведення перевірки відповідними державними органами та у разі підтвердження оприлюднених журналістами фактів скористатись своїми повноваженнями та припинити громадянство Богдана Львова», – написала авторка петиції.

Петиція щодо позбавлення громадянства України судді Верховного Суду у Касаційному господарському суді Богдана Львова набрала 25 000 голосів, тепер закон вимагає того, щоб її розглянув президент. Авторка петиції – волонтерка, військовослужбовиця та депутатка Київської міськради Аліна Михайлова.

«Наявність російського громадянства у судді, який ухвалює рішення іменем України та до того ж обіймає високу адміністративну посаду в судовій системі, є загрозою державності та вершиною некомпетентності правоохоронних органів на восьмому році війни з Росією, пів року з яких це повномасштабна війна на винищення всього українського народу», – йдеться в тексті петиції.

Авторка зазначає, що у разі, якщо громадянин України добровільно набуває громадянство іншої держави, є законні підстави позбавити його українського громадянства. 

«Закликаю президента України Володимира Зеленського ініціювати проведення перевірки відповідними державними органами та у разі підтвердження оприлюднених журналістами фактів скористатись своїми повноваженнями і припинити громадянство Богдана Львова», – написала Михайлова.

Раніше журналісти «Схем» з'ясували, що Богдан Львов отримав російське громадянство у 1999 році у Москві, а у 2012 році оновив російський паспорт після досягнення 45-річчя.

Львов у фейсбук-дописі заперечив, що має російський паспорт, і заявив, що інформація, яку поширили журналісти, «не відповідає дійсності».

Суддя написав заяву до Державного бюро розслідувань, в якій поскаржився на журналістів, а також звернувся до Служби безпеки України.

3 жовтня СБУ підтвердила наявність російського паспорта у Богдана Львова. Того ж дня судді Касаційного господарського суду не набрали голосів за звільнення Богдана Львова. Згодом його відрахували зі штату суду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY