detector.media
07.10.2022 09:59
Подоляк: Зеленський не казав про ядерний удар по Росії – самі вигадали новину, самі носяться
Подоляк: Зеленський не казав про ядерний удар по Росії – самі вигадали новину, самі носяться
Михайло Подоляк: Пропагандисти самі вигадали новину, а тепер почали з нею носитися. Ефекту не буде, бо все прозоро.

Президент Володимир Зеленський не сказав ні слова про завдання превентивного ядерного удару по Росії, а росіяни «самі придумали новину і самі з нею носяться».

Про це LIGA.net сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи реакцію на цю «новину» експрезидента Росії Дмитра Медведєва, Міністерства закордонних справ РФ та прессекретаря російського диктатора Дмитра Пєскова.

«Ніколи навіть близько не вірте будь-якій російській "інформації". Президент Зеленський, на відміну від росіян, абсолютно чітко вміє розставляти акценти та позначити конкретні ризики. Він ще раз окреслив, що єдина країна, яка сьогодні створює глобальну ядерну небезпеку, – РФ. І він не сказав жодного слова про завдання превентивного ядерного удару по території Росії», – заявив Подоляк.

Радник керівника ОП сказав, що це класична російська маніпуляція: «Пропагандисти самі вигадали новину, а тепер почали з нею носитися. Ефекту не буде, бо все прозоро».

Подоляк додав, що Зеленський заявив про масштабну небезпеку від Росії та важливість превентивно реагувати на неї, що означає необхідність публічно пояснити Росії наслідки, посилити санкційний тиск на агресора і не припиняти збройну допомогу Україні.

6 жовтня Зеленський під час онлайн-зустрічі в австралійському Інституті Лоуї заявив, що НАТО і все міжнародне співтовариство мають передбачити можливість завдання превентивних ударів по Росії, якщо вона спробує застосувати ядерну зброю.

«Що має робити НАТО? Виключати можливість застосування Росією ядерної зброї. Але що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари, щоби вони знали, що з ними буде, якщо застосують».

Російські пропагандисти та керманичі країни-агресора заявили, що «Захід розпалює ядерну війну», а слова Зеленського – нібито «заклик до початку світової війни».

Прессекретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив, що президент закликав до превентивного удару, якщо Росія спробує застосувати ядерну зброю. Він пояснив, що Володимир Зеленський мав на увазі попереджувальні заходи, які НАТО і світова спільнота повинні були зробити, щоб Росія не розв'язала війну.

«Президент говорив про період до 24 лютого. Тоді треба було застосувати превентивні заходи, щоб не дозволити Росії розв'язати війну. Нагадаю, що єдині заходи, про які тоді йшлося, були превентивні санкції», – зазначив Никифоров.

Речник сказав, що Україна не закликає до превентивного використання ядерної зброї, і додав, що шантажувати світ вибухами на ЗАЕС і всіляко натякати на використання ядерної зброї дозволяє собі тільки держава-терорист, тобто Росія: «Від України таких закликів ви ніколи не почуєте».

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ на тимчасово окупованих землях України. 

Окремо Путін пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Заяви Путіна збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку та на Донбасі. 

Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс закликала не слухати погрози Володимира Путіна, а натомість посилити санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

За даними The Washington Post, адміністрація президента Джо Байдена вже кілька місяців надсилає Росії попередження про тяжкі наслідки можливого використання ядерної зброї під час війни з Україною. 

Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з власних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Зокрема, італійська газета La Repubblicа повідомила, що російський «підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування». Британські видання, зокрема The Times, написали, що «Путін наказав відправити в Україну ядерний військовий потяг».

Центр протидії дезінформації при РНБО заявив, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність інформаційних провокацій РФ з метою залякування світу, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав постійні новини про ядерну зброю Росії в західних медіа інформаційною операцією росіян для схиляння України до переговорів на невигідних умовах.  

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY