detector.media
04.10.2022 12:37
Притула та Лачен за 30 хвилин зібрали 1 млн грн – на ЗСУ та підручник з історії України для Ілона Маска
Притула та Лачен за 30 хвилин зібрали 1 млн грн – на ЗСУ та підручник з історії України для Ілона Маска
Сергій Притула: «На жаль, не всі добре вчили історію, а хтось її взагалі пропустив. Але ніколи не пізно надолужити».

Шоумен та волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков запустили збір коштів на підручник історії для американського бізнесмена Ілона Маска. Нагадаємо, напередодні американський бізнесмен опублікував кілька твітів про те, як він бачить закінчення війни в Україні та голосування щодо цього. Маск запропонував провести «референдуми» на окупованих Росією територіях під наглядом ООН, віддати Росії Крим та забезпечити «нейтралітет» України.

«На жаль, не всі добре вчили історію, а хтось її взагалі пропустив. Але ніколи не пізно надолужити. Пан Лачен відкрив збір "На підручник історії для Ілона". Підручник купимо, а решта піде на ЗСУ»,написав Притула у твіттері.

Згодом він додав, що 1 млн грн було зібрано протягом 30 хвилин.

Нагадаємо, що вчорашній твіт Маска став вірусним. Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв пропонував проголосувати, що зробити з майном Маска – роздати його, змити в унітаз чи спалити.

Твіт у відповідь Маску опублікував і президент Володимир Зеленський. Він запропонував всім охочим проголосувати, який Маск їм подобається більше: той, який підтримує Україну, чи той, що виступає за Росію. Перший варіант набрав 92% голосів. 

Також Маску відповіли численні політики, посадовці, громадські діячі та інші користувачі соцмереж.

Ілюстрація: «Ґрунт»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY