detector.media
03.10.2022 16:44
«Клондайк» Марини Ер Горбач отримав у США «Приз за досконалість» від Tallgrass Film Association
«Клондайк» Марини Ер Горбач отримав у США «Приз за досконалість» від Tallgrass Film Association
Цьогоріч фільм змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України. В національний прокат він вийде 3 листопада.

Фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач отримав у США почесну нагороду кіноасоціації Tallgrass — «Приз за досконалість». Про це повідомляє Держкіно.

Події фільму розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак рейсу MH17.

Стрічку створено в копродукції з Туреччиною. Світова прем'єра відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. Картина «Клондайк» стала першою українською ігровою стрічкою в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу. В український прокат «Клондайк» вийде 3 листопада 2022 року.

Стрічка «Клондайк» також отримала Гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у СШАприз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022, гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині та нагороду юнацького журі на фестивалі Film by the Sea у Нідерландах.

Крім того, цьогоріч фільм змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY