detector.media
01.10.2022 18:21
Прощання з Олегом Вергелісом відбудеться в понеділок у київському театрі імені Франка
Прощання з Олегом Вергелісом відбудеться в понеділок у київському театрі імені Франка
Він виступив автором багатьох текстів з теми культури, та насамперед став знаковою постаттю для українського театру.

У Національній спілці театральних діячів України повідомили дати прощання з театральним і кінокритиком Олегом Вергелісом.

У понеділок, 3 жовтня, о 13:00 у Києві можна востаннє побачити знакового автора у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Поховають Олега Вергеліса на Батьківщині у селі Мала Сквирка Білоцерківського району, що на Київщині. Похорон розпочнеться о 12:00 у вівторок, 4 жовтня.

Олег Вергеліс — заслужений журналіст України, театральний і кінокритик, мистецький оглядач, письменник, публіцист, член Національної спілки театральних діячів України та Національної спілки журналістів України. Протягом багатьох років очолював відділ культури тижневика «Дзеркало тижня».

У січні 2020 року Олег Вергеліс став керівником літературно-драматургічної частини Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Про смерть критика стало відомо 30 вересня. Перед цим він перебував у лікарні. У 2019-му році Олег Вергеліс переніс інсульт. 

Фото: Національна спілка театральних діячів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY