detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
01.10.2022 11:05
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 вересня
Виступ Путіна, реакція світу та заявка України на вступ до НАТО.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне,  ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку каналу «Рада» та цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного дали кілька повторів інтерв’ю та включень. У тому числі Ігор Соловей, керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики, в інтерв’ю з Андрієм Діхтяренком говорив про боротьбу проти російської пропаганди: на його думку, головними борцями за правду є наші військові.

Юлію Саботюк, голову наглядової ради ДУ «Фонд енергоефективності», керівницю асоціації ОСББ «Лучани», запросили у розмовну студю блоку ICTV/СТБ, яку веде Вадим Карп’як. Вона говорила про організацію утеплення будинків. Зокрема, про шкоду від так званого латкового утеплення, коли власники однієї квартири утеплюють фасадні стіни. За її словами, це впливає на стіну всього будинку.

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк говорила із ведучим зокрема про іранські дрони-камікадзе. Shahed-136 намагається виявити засоби протиповітряної оборони. Вони не надто потужні, щоб спричинити серйозні руйнування, втім через них виникають пожежі.

Двічі протягом доби у блоках «Інтера» та «1+1» включали секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова та радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка. З обома говорили про реакцію на виступ Путіна. Також із Подоляком говорили про просування України до НАТО, про яке цього дня оголосив Володимир Зеленський, і про статтю Єрмака щодо багаторівневих гарантій безпеки.

Говорили й про відповідь Столтенберга щодо вступу України до НАТО. Данілов у гостьовій студії «1+1» сказав, що у генсека Альянсу зараз немає повноважень говорити про вступ України, оскільки рішення приймається консенсусом.

У блоці каналу транслювали широке інтерв’ю ведучої каналу «1+1» Наталі Мосейчук із головою Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим. У відповідь на репліку Наталії Мосейчук, що росіяни обговорюють просування нашої армії на Бєлгород, і її запитання, чи це можливо, Буданов заявив, що Україна перш за все поверне кордони 1991 року. Ще він сказав, що покладатися на російську опозицію в питаннях демонтажу режиму Путіна не варто.

Членство України в НАТО у блоці «1+1» також обговорили з радником президента з економічних питань Олегом Устенком та співзасновником «Українського інституту майбутнього» Юрієм Романенком. Говорили про те, що тільки зараз Україна повністю «вийшла з Радянського Союзу»,  Росія ж навпаки — в нього ввійшла. Романенко назвав те, що відбувається, свого роду косплеєм. На думку експерта, світ не дасть Росії знищити все живе, а зупинить ядерну агресію.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY