detector.media
01.10.2022 09:00
Ярослав Пахольчук: Зберегти індустрію може державна підтримка у півмільярда гривень
Ярослав Пахольчук: Зберегти індустрію може державна підтримка у півмільярда гривень
«1+1» зараз запустив у виробництво перший серіал від початку «великої війни».

Генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук вважає, що держава має підтримати виробництво  художніх проєктів – якісного патріотичного контенту. Про це він розказав під час конференції National Media Talk.

«Зараз найскладніша ситуація у продакшинах. Мовники мають бібліотеки. У продакшинах десятки-сотні людей без замовлень. Це унікальні, талановиті люди. Бо ця індустрія формувалась за останні роки. Зараз вони знаходять роботу за кордоном, або змінюють професію. Тільки у вересні ми запускаємо у виробництво серіал, який готували ще до війни. І це єдиний художній проєкт. Виробництво художньою контенту під загрозою. Тут має державне замовлення на виробництво цих продуктів. Ми почали консультації з цього приводу», – вважає медіаменеджер.

Гендиректор  «Плюсів» переконаний, що  зберегти індустрію може державна  підтримка у півмільярда гривень, яка дозволить створити 300 годин контенту.  На його думку,  держава  спроможна виділити таку суму. Натомість його медіагрупа  шукає інші можливості: такі як  міжнародні консорціуми, коли 15 учасників  можуть вкласти по 5 тисяч доларів.

«Ми зайшли у діалог щодо виробництва продукту за конкретними сценаріями», – додає він. Втім деталі не розкриває, лише підкреслює, що за час війни продакшини  не припиняли писати сценарії.

Нагадаємо, пресслужба «1+1 media» повідомила «Детектору медіа», що зараз отримує більшу частину доходів від ОТТ-платформи, супутникового оператора та інтернет-майданчиків.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY