detector.media
30.09.2022 18:00
Ткаченко: Ми поставили питання про створення незалежного фонду для підтримки медіа під час війни
Ткаченко: Ми поставили питання про створення незалежного фонду для підтримки медіа під час війни
Цей фонд не належатиме до міністерства.

Міністерство культури та інформаційної політики вважає доцільним створення фонду для підтримки українських засобів масової інформації. Про це міністр Олександр Ткаченко розказав під час конференції National Media Talk.

«Ми поставили питання про створення незалежного фонду. Не фонд при міністерстві, а фонд, яким оперуватимуть країни партнери для того, щоб компенсувати розрив між поточними витратами та доходами для тих, хто продовжує висвітлювати війну і все довкола неї», – сказав Ткаченко.

За словами міністра, це фонд не з державних коштів, а «під управління країн партнерів».

«Але його треба зробити не так, як зробили колеги з Німеччини, коли дали 5 млн на підтримку українських медіа, з яких три виявились на підтримку російського "Дождя"», – додав Ткаченко.

Раніше Ткаченко заявив, що українські медіа та культура потребують термінової підтримки від міжнародної спільноти у розмірі 250 млн євро.

Нагадаємо, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповідав про наміри створити грантовий фонд для підтримки медіа за моделлю Українського культурного фонду.

Фото: Національна асоціація медіа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY