detector.media
20.09.2022 16:53
«Клондайк» Марини Ер Горбач отримав гран-прі кінофестивалю в Німеччині та відзначений в Нідерландах
«Клондайк» Марини Ер Горбач отримав гран-прі кінофестивалю в Німеччині та відзначений в Нідерландах
В український прокат «Клондайк» вийде 3 листопада 2022 року.

Фільм «Клондайк» Марини Ер Горбач отримав гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині та нагороду юнацького журі на фестивалі Film by the Sea у Нідерландах, про що повідомила пресслужба Держкіно.

Нагадаємо, що фільм цьогоріч змагатиметься за номінацію на «Оскар» від України.

Режисерка Марина Ер Горбач під час онлайн-нагородження на Film by the Sea зазначила, що «такі нагороди підтверджують — молодим поколінням важливі антивоєнні та гуманістичні заклики, зокрема у вигляді мистецтв».

В український прокат «Клондайк» вийде 3 листопада 2022 року.

Події фільму розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак рейсу MH17.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») і Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною. Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. Картина «Клондайк» стала першою українською ігровою стрічкою в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Раніше копродукційна стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач отримала Гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США. Також драма «Клондайк» отримала приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY