detector.media
19.09.2022 13:51
СБУ: На Чернігівщині затримано російську агентку, яка у месенджері передавала ворогу розвіддані
СБУ: На Чернігівщині затримано російську агентку, яка у месенджері передавала ворогу розвіддані
СБУ: Після звільнення територій області зловмисниця продовжила співпрацю з ворогом, здійснюючи збір даних про розташування сил оборони України.

Служба безпеки України повідомила про затримання мешканки одного з прикордонних селищ Чернігівської області, яка передавала ворогу розвіддані про переміщення та дислокацію підрозділів ЗСУ в регіоні.

Як повідомляє пресслужба СБУ, 32-річна жінка після початку повномасштабного вторгнення налагодила зв'язки з російськими окупантами. 

«Після звільнення території вона продовжила співпрацю з ворогом, здійснюючи збір даних про розташування сил оборони, місця зберігання озброєння та військової техніки, розміщення блокпостів, руху військових колон. Зібрані відомості зловмисниця за грошову винагороду передавала окупантам за допомогою одного з месенджерів», – повідомляє СБУ.

Під час проведення обшуків у затриманої вилучили засоби комунікації з доказами листування з представником спецслужб РФ. Жінці повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше СБУ повідомила про затримання у Миколаєві агента РФ, який знімав на відеореєстратор військові позиції ЗСУ. Військові об’єкти зловмисник фіксував на відеореєстратор, прихований у салоні власного авто, зібрані матеріали передавав ворогу у месенджерах.

Читайте також: 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY