detector.media
16.09.2022 11:02
Нардепа Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні
Нардепа Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні
Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на його затримання.

Народного депутата Андрія Деркача, з яким пов'язанане ТОВ «Ера-медіа», оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України). Про це повідомили Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України.

За інформацією слідства, народний депутат протягом 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України, зокрема дискредитацію на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі США, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

САП заявила, що Деркач переховується від слідства, тому його оголошено в розшук, а Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на його затримання.

Нагадаємо, 20 серпня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти позафракційного нардепа Андрія Деркача.

Також на нардепа наклали санкції Сполучені Штати. У березні 2021 року національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

У червні 2022 року СБУ повідомила про викриття мережі агентів Головного управління Генштабу Росії, до якої входив народний депутат Андрій Деркач.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY