detector.media
09.09.2022 10:35
Власника ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь» засудили в Гомелі до п'яти років колонії
Власника ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь» засудили в Гомелі до п'яти років колонії
Олега Коновалова звинуватили в тому, що він деанонімізував силовиків, «розміщував у соцмережі інформацію антидержавного штибу» та «цинічно коментував» загибель співробітника КДБ Дмитра Федосюка.

Власника ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь», 27-річого Олега Коновалова засудили в Гомелі до п'яти років колонії посиленого режиму. Також його зобов'язали сплатити штраф у 3200 рублів (близько 46 800 грн) та компенсацію моральної шкоди на користь «потерпілого» міліціонера у розмірі 5000 рублів (близько 73 100 грн). Про це повідомив правозахисний центр «Вясна». Відповідний вирок Гомельський обласний суд оголосив 7 вересня.

Коновалова звинуватили за чотирма статтями Кримінального кодексу РБ:

Олега Коновалова затримали 10 січня 2022 року, коли він приїхав до Білорусі на свята. Власника ютуб-каналу звинуватили в тому, що він деанонімізував силовиків і вже після від'їзду в Україну продовжував «розміщувати в соцмережі інформацію антидержавного штибу, пропагувати опір представникам влади». На ютуб-каналі Коновалова публікувались відео з акцій солідарності білорусів у Києві. Також йому інкримінують «цинічні коментарі» про загиблого співробітника КДБ Дмитра Федосюка.

Нагадаємо, Брестський обласний суд визнав колишню співробітницю інформагенції «БелТА» Інну Можченко винною у розпалюванні соціальної ворожнечі та образі представника влади. Її засудили до трьох років виправної колонії загального режиму. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY