detector.media
08.09.2022 09:33
«Читомо» відібрало 20 щоденників війни для онлайн-виставки «Ще один день»
«Читомо» відібрало 20 щоденників війни для онлайн-виставки «Ще один день»
Усього видання отримало на розгляд 66 проєктів.

Команда проєкту «Читомо» повідомила, що відібрала 20 щоденників війни для онлайн-виставки «Ще один день». Збір тривав 10 днів – з 10 по 20 серпня, загалом було подано 66 проєктів – від віршів та постів у соцмережах до зінів та фотоколажів.

«Спочатку ми планували обрати 17 проєктів, але настільки були вражені заявками, що мусили збільшити кількість відібраних щоденників до 20. Це люди різних досвідів, для когось формат самовираження є типовою творчою практикою, для когось це вперше. Для багатьох ведення щоденника було поверненням власного голосу і суб'єктності, намаганням позначити себе у просторі, не бути об'єктом диких обставин війни. Для більшості, очікувано, це спроба рефлексії, своєрідної терапії для проживання воєнних досвідів, і ми продовжимо досліджувати цю тему в статтях, які супроводжуватимуть виставку», – коментує координаторка проєкту Вікторія Фещук.

Критеріями оцінювання проєктів стали цілісність, послідовність викладу, маркування часу та наявність воєнного контексту.

Відтак учасниками та учасницями онлайнової виставки стануть:

Також команда проєкту обере 14 щоденників із відкритих джерел, які доповнять онлайн-виставку. Проєкт можна буде подивитись на сайті «Читомо» з кінця вересня-початку жовтня поточного року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY