detector.media
05.09.2022 11:00
МКІП задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів РФ проти культурної спадщини України
МКІП задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів РФ проти культурної спадщини України
МКІП: Злочини зафіксовано в 15 регіонах України.

Міністерство культури та інформаційної політики України задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

«Станом на 3 вересня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 500 епізодів воєнних злочинів росіян проти української культурної спадщини. Ще десятки епізодів перебувають на перевірці», – повідомила пресслужба міністерства.

Загалом у результаті обстрілів окупантів зазнали руйнування та пошкодження 142 об'єкти культурної спадщини: 23 пам'ятки національного значення, 112 пам'яток місцевого значення та 7 нововиявлених об'єктів культурної спадщини, а також 132 об'єкти цінної історичної забудови.

Крім того, через дії окупантів були знищені або постраждали 377 художніх об'єктів і закладів культури: 169 релігійних споруд, 75 будинків культури, театрів, кінотеатрів та інших художніх центрів, 52 меморіальні пам'ятки та витвори мистецтва, 45 бібліотек, 36 музеїв і заповідників.

Злочини зафіксовано в 15 регіонах України:

а також:

МКІП нагадує, що допомогти у зборі інформації можна так:

«Важливо: якщо ви берете дані з мережі, будь ласка, обов’язково додавайте посилання на джерело», – нагадує міністерство.

Раніше МКІП спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запустили проєкт Ukraine Now And Forever, а також  платформу #МояВійна з історіями українців, які живуть в умовах війни.

У травні МКІП спільно з Українським культурним фондом та ІТ-компанією «SoftServe» запустили платформу «Культурний простір» для підтримки української культури в умовах збройної агресії Росії.

Фото: Віктор Коваленко/Суспільне/Харків (обстріляний росіянами музей Сковороди)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY