detector.media
02.09.2022 19:40
Українська прем’єр-ліга судитиметься зі співробітником 1+1 media та донькою Лобановського
Українська прем’єр-ліга судитиметься зі співробітником 1+1 media та донькою Лобановського
УПЛ оскаржуватиме ухвали суду щодо блокування трансляції матчів від 1+1 media.

В Українській прем’єр-лізі не згодні із рішеннями Печерського районного суду та оскаржуватимуть їх у юридичній площині. Про це йдеться в заяві УПЛ щодо двох ухвал Печерського районного суду Києва за підписами суддів Волкової С. Я. та Вовка С. В.

Цими ухвалами Печерський районний суду Києва заборонив Українській Прем’єр-Лізі «вчиняти певні дії з перешкоджання реалізації прав на використання домашніх матчів» футбольного клубу «Динамо» (Київ), СК «Дніпро-1» (Дніпро), ФК «Зоря» (Луганськ), ФК «Металіст» (Харків), ФК «Рух» (Львів) у рамках Чемпіонату України з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» сезону 2022/23 років на окремих ютуб-каналах.

«Дане питання буде вирішуватися в юридичній площині відповідно до норм чинного законодавства України та нормативно-правових документів Української Асоціації Футболу і Української Прем’єр-Ліги», — заявляють представники УПЛ.

Нагадаємо, окрім УПЛ, цим рішеннями суд заборонив Український асоціації футболу та телеканалу Setanta Sports перешкоджати трансляції домашніх матчів «Динамо», «Зорі», «Дніпра-1», «Металіста» та «Руху» на ютубі, зокрема подавати скарги на ці відео через порушення авторських прав. Відеотрансляції відбуваються на ютуб-каналах цих клубів, а також Football Hub, «ПроФутбол Digital» та «ТСН-Проспорт», що входять до медіахолдингу 1+1 media. Відповідну заяву до суду подав керівник відділу розважальних інтернет-проєктів 1+1 media Олександр Козаченко.

Також суд заборонив УАФ та УПЛ застосовувати будь-які грошові та спортивні санкції до футбольних клубів, які збираються транслювати самостійно свої домашні матчі. Позивачкою виступає Світлана Лобановська – донька Валерія Лобановського.

Представники «Динамо» (Київ), «Дніпра-1» та «Зорі» обґрунтували свої позиції у коментарях «Детектору медіа».

Нагадаємо, в середині серпня 2022 року УПЛ створила єдиний телепул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Проте низка клубів не згодна з цим рішенням і хоче, щоб їхні матчі транслювали платформи 1+1 media. Через це під час футбольних матчів виникають ситуації, коли знімальну групу Setanta Sporrts не допускають на стадіон. Натомість зйомки ведуть представники 1+1 media, що суперечить рішенню УПЛ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY