detector.media
27.08.2022 13:26
На Миколаївщині затримали коригувальника. Він просував російські наративи в телеграмі
На Миколаївщині затримали коригувальника. Він просував російські наративи в телеграмі
Як інформує СБУ, за його «наводкою» у Миколаєві росіяни стріляли по школах і об’єктах військової інфраструктури.

У прифронтових районах Миколаївщини Служба безпеки України затримала агента військової розвідки, що працював на російських окупантів. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки.

Він передавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на Півдні. «Чоловік був активним учасником дискусій у численних Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів і відверто просував російські наративи», – йдеться в повідомленні СБУ.

Як встановили кіберфахівці Служби безпеки, затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки РФ після початку повномасштабного вторгнення. Під час обшуку у чоловіка виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Коригувальнику повідомили про підозру за частиною 3 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років. Триває слідство.

Заходи із викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Нагадаємо, до суду надійшли матеріли щодо пропагандистки, що походить з міста Хуст Закарпатської області та подібна на Тетяну Поп. Відділ нагляду за додержанням законів органами СБУ та ДПСУ Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувачення за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України та колабораційної діяльності за частиною 6 статті 111-1 КК України.

В середині серпня співробітники СБУ затримали агента спецслужб Росії, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення ЗСУ на півдні Одеської області.

Також у серпні Служба безпеки виявила та затримала киянку, яку підозрюють у зйомках столиці для російських силовиків.

А на Львівщині викрили поціновувача «руского міра», який у соцмережах підтримував окупантів. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: сайт СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY