detector.media
16.08.2022 14:29
Мовний омбудсман протягом місяця отримав 1002 повідомлення про порушення законодавства
Мовний омбудсман протягом місяця отримав 1002 повідомлення про порушення законодавства
78% отриманих повідомлень про порушення стосувалися мови сайтів та їхніх представництв у соцмережах.

1002 повідомлення про порушення мовного законодавства отримав секретаріат мовного омбудсмана протягом місяця. Про це повідомила пресслужба Уповноваженого з захисту державної мови.

78% отриманих повідомлень про порушення стосувались ч. 6 ст. 27 закону, яка регламентує застосування державної мови на сайтах та їх представництвах у соцмережах. Близько 61% скарг стосувалися інтернет-ресурсів, які обслуговують споживачів, а 17% – ресурсів без обслуговування.

Нагадаємо, з 16 липня 2022 року всі сайти, сторінки в соцмережах, ютуб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні застосунки тощо, які використовуються як інтернет-представництва суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, зокрема інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати версію українською мовою. Ця версія не може бути меншою за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії, та має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням.

З інших питань до мовного омбудсмана надійшло 216 повідомлень: 11% стосувались безпосереднього обслуговування споживачів, 5% – діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування; 3% – вивісок та зовнішньої реклами; 1% – освіти, 2% – інших питань.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY