detector.media
11.08.2022 20:52
Після інтерв’ю українського військового СБУ розпочала слідство щодо розкриття відомостей – Міноборони
Після інтерв’ю українського військового СБУ розпочала слідство щодо розкриття відомостей  – Міноборони
Це відомості про стратегічні плани Збройних Сил України.

Служба безпеки України виявила ознаки розголошення інформації в інтерв’ю військового, яке було оприлюднено в ЗМІ. Ведеться слідство, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Днями СБУ встановлено, що в інтерв’ю військового з високим званням відомому виданню міститься інформація, яка за окремими показниками розкриває відомості про зміст стратегічних (оперативних) планів застосування Збройних Сил України, питань підготовки, організації ведення бойових дій, – зазначила заступниця міністра. – З приводу даного факту ведеться слідство у встановленому законом порядку.

Як акцентувала Ганна Маляр, Міноборони разом з СБУ працюють над запобіганням та протидією витоку важливої військової інформації – зокрема, через ЗМІ та інші публічні комунікації. «Річ у тім, що виток такого роду інформації зриває плани ЗСУ, оскільки ворог коригує свої дії та використовує цю інформацію проти нас», – пояснила вона.

Видання та прізвище війcькового у дописі заступниці міністра оборони не згадуються. Раніше на сайті «РБК-Україна» вийшло інтерв’ю генерал-майора Дмитра Марченка. У ньому він, зокрема, розповів, Про те, чому Росія перемкнула увагу на південь, який ймовірний план атаки окупантів і чому їхні сценарії щодо приєднання Херсона дають збій. Ішлося під час розмови з генералом і про стратегічні плани росіян.

У Міноборони вже не раз закликали журналістів і блогерів не публікувати інформацію, якою може скористатися ворог.

Дорікнув медійникам за «військові інсайди» і радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, вони поспішають публікувати новини з фронту, не замислюючись про наслідки.

Фото з фейсбук-сторінки Ганни Маляр

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY