detector.media
10.08.2022 21:12
Віталію Портникову невідомо, хто і з якою метою його прослуховував
Віталію Портникову невідомо, хто і з якою метою його прослуховував
Відповідь на це питання журналіст хоче почути від слідства.

Публіцист, ведучий програм «Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо» Віталій Портников сподівається, що слідчі з'ясують, хто і навіщо організував його прослуховування. Про це журналіст сказав у коментарі «Детектору медіа».

Відповідаючи на питання, з якими публікаціями чи проєктами він може пов’язувати встановлення приладу в його помешканнні, і чи надходили йому останнім часом погрози, Віталій Портников сказав:

«Я ні з чим не пов’язую це [прослуховування]. Хочу, щоб це з’ясували правоохоронні органи, провівши відповідну експертизу цього приладу. В мене немає розуміння, для чого це робиться, і чи проти мене. Це питання до слідства».

Також він розповів, що подав заяви до поліції і Служби безпеки України, і слідчі СБУ Львівської області вже провели огляд приміщення та вилучили пристрій для проведення експертизи.

Пристрій, на якому зазначено інвентарний номер, був під ліжком, розповів Портников у коментарі «Еспресо». До Львова він переїхав у лютому після початку війни. 

Нагадаємо, народний депутат Микола Княжицький о 17-тій годині 10 серпня повідомив, що Віталій Портников виявив у своїй оселі у Львові ознаки прослуховування. Після звернення до Національної поліції і СБУ, відзначив депутат, Служба безпеки відреагувала не відразу. Зрештою, її співробітники прибули та оглянули помешкання.

Фото з сайту «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY