detector.media
10.08.2022 14:17
Der Spiegel присвятило Путіну обкладинку та дві статті
Der Spiegel присвятило Путіну обкладинку та дві статті
Обидві статті написали журналісти, які довгий час жили в Росії.

Видання Der Spiegel присвятило Володимиру Путіну обкладинку номеру та дві статті. На обкладинку винесено фразу «Він і є народ: чому так багато росіян підтримують Путіна».

Одну зі статей – «Як війна Путіна змінила мою Москву» – написав кореспондент Der Spiegel Крістіан Еш, який прожив 14 років у столиці Росії. Він каже, що росіяни, які підтримують повномасштабне вторгнення в Україну – це прямий наслідок риторики Кремля про Другу світову війну. Такою, ніби Путін досі воює з гітлерівською Німеччиною і ніби ідея української національної держави по суті є «фашистською».

Друга стаття називається «Наскільки винне російське суспільство у воєнних злочинах Путіна», автор – Тимофій Нешитов. До 22 років він мешкав у Росії.

«Я ніколи не довіряв Путіну. Я покинув Росію у 2004 році після навчання і його першого терміну на посаді, мені тоді було 22 роки. Схоже, що ми, росіяни, відповідатимемо за найбільшу державу-ізгоя на землі у 2022 році. Країна, яка ракетами обстрілює лікарні та саджає противників війни в табори», – пише Нешитов.

Він додав, що після спілкування з росіянами перестав сподіватися на їхнє «пробудження», хоча реальних цифр підтримки війни з боку населення Росії немає.

«Боюся, що багато росіян хочуть тотальної військової спецоперації. 24 лютого я все ще сподівався, що ця повномасштабна війна призведе до завершення диктатури Путіна. Я подумав: ніхто не може зайти так далеко. Так, Путін може це зробити, він готував росіян до цього понад два десятиліття», – вважає Нешитов.

Нагадаємо, раніше Time присвятив обкладинку та статтю першій леді України Олені Зеленській.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY