detector.media
04.08.2022 16:08
Радіо SUN FM Ukraine: після переходу на українську мову стався приплив аудиторії з усієї країни
Радіо SUN FM Ukraine: після переходу на українську мову стався приплив аудиторії з усієї країни
З Росії та Казахстану заходів поменшало.
Після переходу одного з п'яти напрямів «Радіо SUN FM Ukraine» — «Южного радио» — на українську мову й український контент стався сплеск уваги з боку українськомовної аудиторії.

«Так, у нас були з приводу цього дослідження. Коли ми перейшли повністю на українську мову, у нас почався бум заходів цієї частини інтернету. Ми почали відстежувати, звідки нас слухають, звідки заходять, і побачили, що сплеск був з усієї території країни», — розповів «Детектору медіа» Іван Шкуренко, керівник проєкту «Радіо SUN FM Ukraine».

За його словами, поменшало відвідувачів з Росії, Казахстану тощо, але вони залишалися.

А 26 липня з огляду на це, а також позицію команди радіостанції «Южное радио» і набуття чинності деяких норм мовного закону цей канал переформатували. Оновлений канал проєкту «Радіо SUN FM Ukraine» отримав назву «SUN FM Плюс». Тепер він транслює лише українську популярну музику.

За словами Івана Шкуренка, це не комерційний проєкт, а «професійно втілюване хобі», тому впливу на прибутки переходу радіостанції на інформацію українською немає.

«Для нас дуже важливо, щоб нас слухали і користувалися нашими сервісами люди з України, бо ми самі тут усі живемо. Не хочеться, щоб наша робота була спрямована на інші аудиторії. Ми зараз маємо п'ять каналів із різними напрямками. Найбільш популярними були головний і ось цей, закритий. Там не лише російський контент був, але й український, а також російськомовний від українських музикантів. А тепер — тільки українські треки від українських виконавців. Розраховуємо, що реакція аудиторії буде позитивною і, скоріше за все, виникне сплеск, а цей канал стане популярнішим, ніж навіть головний», — зазначив Шкуренко.

Надалі в планах радіостанції — розробка додатків для всіх платформ, щоб користуватися ними не лише за допомогою браузера.

Нагадаємо, у перші ж дні після початку повномасштабної воєнної агресії Росії проти України всі канали радіостанції SUN FM почали транслювати інформаційний марафон «Єдині новини». Було цілком припинено трансляцію розважального та музичного контенту на всіх каналах SUN FM.

Згодом щогодини відбувалась ретрансляція 15-хвилинних випусків головних новин «Єдиного телемарафону #UАразом», поступово поверталось музичне наповнення каналів.

Пізніше ретрансляцію марафону було припинено, створено окрему сторінку на сайті для перегляду «Єдиних новин», а всі канали почали поступово відновлювати свою звичайну роботу з відповідним музичним контентом, проте досі без розважальних рубрик і програм, повернення яких планується після перемоги України у війні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY