detector.media
04.08.2022 13:16
Український інститут залучив технологічні компанії до розробки кінопроєктів – Ірина Кипоренко
Український інститут залучив технологічні компанії до розробки кінопроєктів – Ірина Кипоренко
Зацікавленість до українського кіно з боку глядачів і міжнародних кінофестивалів зростає, стверджує програмна менеджерка Українського інституту.

Програмна менеджерка, яка курує напрям кіно в Українському інституті Ірина Кипоренко, прокоментувала запуск сайту Ukrainefilms.com, який буде звертати увагу глядачів на українське кіно та інформуватиме, де саме його можна подивитися.

«Онлайн-платформа покликана популяризувати український кінопродукт та ширше познайомити з ним міжнародну аудиторію, – каже Ірина Кипоренко. – Онлайн-ресурс також сприяє доступу до легального перегляду українського кіно. Перевага цього сайту, що ви можете бути в будь-якій точці світу і дізнатися з одного ресурсу, де можна подивитися той чи інший фільм. Інформація доступна щодо фізичних переглядів в кінотеатрах, так і щодо показів на VOD-платформах».

Серед партнерів Інституту кіно вже є технологічні компанії, які працюють над такими нестандартними проєктами, як сайт з базою українських фільмів у партнерстві з ірландською компанією Usheru, зазначила програмна менеджерка.

«Зараз українці розкидані по світу як ніколи, а увага до української культури значно зросла серед іноземців. А ще Інститут кіно має дуже багато запитів щодо експертних рекомендацій для програмування українських фільмів на кінофестивалях», – сказала Ірина Кипоренко.

Ірина долучилася до команди Українського інституту в листопаді 2021 року. До того вона була режисрекою документальних фільмів «UA: Першого».

На новій посаді Кипоренко працює над проєктами та програмами з промотування українського документального кіно. Йдеться зокрема про представлення документальних проєктів на фінальних стадіях виробництва як шоукейсів на міжнародних кінофестивалях.

Нагадаємо, Інститут кіно представив українські фільми в червні 2022-го на кінофестивалі Sheffield DocFest під час програми «Пароль: паляниця». Учасники презентували свої фільми сейлз-агентам та представникам міжнародних кінофондів, заручилися їхньою підтримкою і встановили партнерства. 

Також, як розповіла Ірина Кипоренко, спільно із Сараєвським кінофестивалем Інститут кіно проводить резиденції для режисерів. Планують організувати панельну дискусію про стан кінематографу під час війни. З ініціативи Інституту кіно Сараєвський кінофестиваль залучив до своєї команди двох учасниць української кіноіндустрії. 

Фото з фейсбук-сторінки Ірини Кипоренко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY