detector.media
01.08.2022 09:20
У Львові розпочався суд над блогером Глібом Ляшенком, підозрюваним у держзраді та пропаганді війни
У Львові розпочався суд над блогером Глібом Ляшенком, підозрюваним у держзраді та пропаганді війни
Блогеру загрожує до 15 років позбавлення волі. Сам він називає себе журналістом, а основною діяльністю – роботу на Klymenko Time.

У Львові розпочався суд над блогером Глібом Ляшенком. Йому інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) та пропаганду війни (ст. 436 ККУ). Як пише «Судовий репортер», підготовче засідання у цій справі вже завершилося, в серпні стартує повноцінний розгляд.

Судитимуть Ляшенка у Сихівському районному суді. Його заарештували наприкінці березня, а 17 червня блогер вніс заставу у 3 млн грн та був звільнений з-під арешту.

Під час підготовчого засідання прокурор заявив, що з початку 2022 року і в подальшому після того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення на територію України, Гліб Ляшенко поширював пропагандистські та маніпулятивні матеріали в соцмережі для дестабілізації політичної ситуації в державі, деморалізації армії, дискредитації чинної влади, формування негативного іміджу України на міжнародній арені тощо.

Блогеру загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сам він називає себе журналістом, а основною діяльністю – роботу на Klymenko Time. Це ютуб-канал, сайт і телеграм-канал, підконтрольні Олександру Клименку, колишньому міністру доходів і зборів України. Нагадаємо також, що він належав до оточення експрезидента Віктора Януковича. 

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа». Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їх закриття в Україні, також був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY