detector.media
31.07.2022 09:43
«Видворити з країни». Представники Великої Британії та МЗС України реагують на твіт РФ із закликом до страти українських військовополонених
«Видворити з країни». Представники Великої Британії та МЗС України реагують на твіт РФ із закликом до страти українських військовополонених
Твіт посольства РФ з дезінформацією та образами на адресу бійців полку «Азов» у соцмережі вирішили не вилучати, але маркували як такий, що містить мову ворожнечі.

Представники Великої Британії шоковані реакцією посольства РФ у Британії, яку російські дипломати продемонстрували у Twitter після трагедії в Оленівці.

На другий день після винищення та поранення людей російські дипломати поширили допис на своїй офіційній сторінці у Twitter, назвавши загибель полонених з «Азову» «заслуженою смертю». Також у цьому твіті росіяни розмістили наклепницьке відео, в якому йдеться про те, що цивільних мешканців Маріуполя нібито розстрілювали «азовці».

Як заявив депутат Лейбористської партії Кріс Брайант, після цієї «заяви» Британія має вислати з країни посольство РФ у повному складі. «Це незаконно. Це заклик до воєнних злочинів. Настав час Великій Британії відправити все російське посольство назад до Москви. Ліз Трасс, що ви збираєтесь робити?» — зазначив Кріс Брайант, реагуючи на допис російського посольства.

This should be illegal. This is calling for war crimes. It is time the UK sent the whole Russian Embassy packing back to Moscow. @trussliz What are you going to do? https://t.co/FtVjNNAX0t

— Chris Bryant (@RhonddaBryant) July 29, 2022

В МЗС України у відповідь на цей твіт заявили, що російські дипломати є співучасниками воєнних злочинів в Україні і мають бути притягнуті до відповідальності. «Прочитайте це, коли вам скажуть, що Росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до страти українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих воєнних злочинів і повинні відповідати», — наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.

Read this when they tell you Russia must not be isolated.

There is no difference between Russian diplomats calling for execution of Ukrainian prisoners of war and Russian troops doing it in Olenivka.

They are all ACCOMPLICES in these war crimes and must be held accountable. pic.twitter.com/6TMlh4uD5b

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) July 30, 2022

Допис посольства РФ, що містить дезінформацію та образи на адресу бійців полку «Азов», Twitter не видалив, але маркував його як такий, що містить мову ворожнечі.

Нагадаємо, вибух на території колишньої виправної колонії в Оленівці був терористичним актом росіян і грубим порушенням міжнародних домовленостей, йдеться в спільній заяві Міністерства оборони, ЗСУ, СБУ, ГУР МОУ та Генштабу України.

Міжнародна спільнота засуджує вбивство українських військовополонених на тимчасово окупованій території Донецької області та вимагає провести ретельне розслідування. 

Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію у Києві з вимогою визнати РФ країною-терористом.

Трагедія сталася 28 липня у колонії, що знаходиться у селищі міського типу Оленівка, що на Донеччині. Внаслідок вибуху у приміщенні загинули військовополонені, які добровільно вийшли з «Азовсталі»

Фото з сайту ГУР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY