detector.media
27.07.2022 13:36
Оголошено лонг-лист Букерівської премії-2022
Оголошено лонг-лист Букерівської премії-2022
Довгий список із 13 видань обирали серед 196 книжок.

Букерівська премія оголосила довгий список претендентів на нагороду у 2022 році. Лонг-лист опублікували на сайті премії.

До переліку увійшли 13 книжок:

Як повідомляє «Читомо», у довгому списку є три дебютні книжки, найкоротша книжка, а також роботи наймолодшого та найстаршого авторів, яких коли-небудь номінували. Чотири автори з довгого списку були номіновані раніше.

«Надзвичайно добре написані та ретельно опрацьовані, незалежно від жанру, вони, як нам здається, використовують і розширюють можливості мови. Список, який ми вибрали, пропонує історії, байки та притчі, фентезі, містику, медитацію та трилери», – зазначив голова журі Ніл МакГрегор.

Довгий список із 13 видань обирали серед 196 книжок.

Ґабі Вуд, директорка Фонду Букерівської премії, повідомила: «Відібрані у результаті видання — низка книжок, які у чомусь серйозні, але ніколи не похмурі, автори яких захоплюють вас своєю дотепністю, навіть коли ви заглиблюєтесь у їхні драматичні, болючі чи провокаційні теми. Саме в цій грайливості, форми чи тону, цьогорічний фікшн є найкращий».

Букерівська премія заснована у 1968 році. До 2013 року лауреатами могли стати автори, що проживають в одній з країн Співдружності націй. Пізніше журі дозволило претендувати на премію письменникам з інших країн за твір, написаний англійською мовою та опублікований у Британії.

Нагадаємо, лауреатом Букерівської премії 2021 року став південноафриканський драматург і прозаїк Деймон Галгут зі своїм дев'ятим романом «Обіцянка».

Лауреатом Міжнародної Букерівської премії (яка заснована у 2005 році) у 2021-му став французький письменник Давід Діоп із романом «Вночі вся кров чорна» (At Night All Blood is Black).

У 2020 році Букерівську премію отримав шотландсько-американський письменник Дуглас Стюарт за дебютний роман «Шуґі Бейн».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY