detector.media
23.07.2022 15:38
The New York Times відкриває бюро у Києві. Його очолить Ендрю Крамер
The New York Times відкриває бюро у Києві. Його очолить Ендрю Крамер
Починаючи з 2005 року, репортер висвітлює події в Україні та РФ. «Більшість опонентів Кремля знаходять мертвими» — ця фраза належить Крамеру.

Редакція The New York Times створила бюро у Києві. Його очолить Ендрю Крамер, йдеться на сайті видання.

«Ми створили бюро в Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка перевернула життя мільйонів українців і відгукується далеко за межами України. Конфлікт поставив людей в усьому світі перед загрозою голодної смерті, зруйнував альянси, підірвав зусилля щодо переходу на чисту енергію та кинув виклик і без того крихкому світовому порядку», — зазначається в повідомленні The New York Times.

Представляючи керівника свого київського бюро, редакція американського видання назвала його найкращим кандидатом на цю посаду.

Крамер починав у 2005 році у Києві як кореспондент Business Day, а згодом продовжив працювати у міжнародному бюро цього видання. Протягом багатьох років Крамер був основним репортером, який висвітлював події в Україні для московського бюро. У 2014 році, коли почалися бої на Донбасі, він став військовим кореспондентом.

«Більшість опонентів Кремля знаходять мертвими» — ця фраза належить Крамеру.

Також журналіст висвітлював махінації адміністрації Дональда Трампа в Україні. Саме Крамер виявив факт таємної виплати 12 мільйонів доларів від «Партії регіонів» Полу Манафорту, тодішньому керівнику виборчого штабу Трампа. Новопризначений очільник київського бюро американського видання — серед лауреатів Пулітцерівської премії за новаторську серію публікацій The New York Times про російське втручання у міжнародні справи, зокрема президентську виборчу кампанію в США у 2016 році, коли перемогу здобув Трамп.

Крім цього, Ендрю Крамер працював у редакціях Associated Press, The Washington Post, The San Francisco Chronicle та The Ukiah Daily Journal.

Водночас, на думку оглядачів, існують ознаки того, що Крамер міг брати свідому або несвідому участь у поширенні кремлівських наративів.

Зокрема, у розпал пандемії журналіст публікував статті про маловивчену і сумнівну російську вакцину Sputnik-V, які були де-факто рекламного характеру, у 2022 році у статті «Озброєні націоналісти в Україні загрожують не лише Росії» просував російські наративи про Україну. Також існують побоювання, що через тривалу роботу в московському бюро NYT, Крамер буде пропускати українську адженду через російську інформаційну призму.

Нагадаємо, 11 травня 2022-го про відкриття власного бюро в Києві оголосила редакція The Washington Post. Його очолила колишня кореспондентка московського бюро газети Ізабель Хуршудян. Редакція має намір висвітлювати, окрім теми війни, роботу українського уряду.

За даними, які навів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, перебіг війни Росії проти України висвітлюють майже 2000 іноземних журналістів

Як повідомляв «Детектор медіа», ОПУ ухвалив рішення про створення єдиного інформаційного хабу, який сприятиме роботі військових журналістів, кореспондентів українських та іноземних медіа. 

Ілюстрація — NYTimes Communications

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY