detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.07.2022 09:51
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня
Візит Олени Зеленської до США, вихід каналу «Україна» з національного телемарафону та ймовірність повернення дітей до школи.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

У блоці  ICTV знову показали інтерв’ю із головою НАК «Нафтогаз» Юрієм Вітренком, яке було в етері 18 липня.

У блоці Суспільного повторили інтерв’ю з громадським активістом, поетом, а тепер й військовослужбовцем Павлом Вишебабою. Це вже четверта трансляція цієї розмови (була в етері 16, 18 і 19 липня). Також дали повтор інтерв’ю із майстринею ювелірної справи Катериною Тітовою (його показували 18 та 19 липня).

Цього дня у блоці каналу «Україна 24» військовий експерт Костянтин Машовець пояснював, чому росіяни намагаються відрізати дорогу до Бахмута. Головне, на чому зараз зосереджуються росіяни, — створити умови для свого наступу на Краматорськ та Слов’янськ.

Ігор Терехов, міський голова Харкова, розповів про трагічні наслідки влучання у транспортну зупинку, де загинули люди. Хоча місто обстрілюють чи не щодня, людей тут більшає, каже Терехов. Він додав, що Харків не планує повертатися до очного навчання у школах із 1 вересня.

Телеканал підготував великий прощальний сюжет про роботу журналістів та журналісток медіагрупи «Україна». Протягом п’яти місяців вторгнення Росії вони працювали у гарячих точках і в тилу. Нагадаємо, телеканал припиняє брати участь у створенні національного телемарафону, бо Рінат Ахметов вирішив згорнути свій медіабізнес.

Продовжив марафон телеканал «Інтер». Ведучий розпитував представника Міністерства освіти і науки України про готовність шкіл до нового навчального року. Олег Єресько, керівник директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, сказав, що держслужбовці чітко розуміють: далеко не у всіх школах є укриття навіть у 500 метрах від шкільних будівель. Не лише наявність укриттів буде вирішальним фактором, який братимуть до уваги, коли ухвалюватимуть рішення про те, чи дозволяти очне, — враховуватимуть 1 обстановку на фронті, і думку батьків.

О 21 годині в етері телемарафону показали документальну стрічку виробництва «1+1» про життя українців у Мощуні на Київщині. Обговорили в ефірі виступ Олени Зеленської перед конгресом США. Перша леді попросила конгресменів та конгресменок дати Україні засоби протиповітряної оборони, щоб закрити українське небо. Володимир Зеленський у своєму зверненні сказав, що 7-ий пакет санкцій важливий, але і його недостатньо, щоб Росія налаштувалася прийняти необхідність зупинити свою агресію проти України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY