detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.07.2022 07:41
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 липня
Розмінування територій, робота протиповітряної оборони, виїзна студія телеканалу «Рада» в Ірпені та вихід Ріната Ахметова з медіабізнесу.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

У блоці «Інтера» показували переважно новинні сюжети. У нічній студії побували нардеп Ярослав Железняк, вимушена переселенка Юлія Ліпакова та фанат гурту Scorpions Олександр Либак. Останній розповів, як передав музикантам легендарного рок-гурту український прапор.

У блоці «1+1» цього дня було шоу «Нічна варта». З начальником управління реагування на надзвичайні ситуації ДСНС у Київській області Анатолієм Врублевським говорили про тривалий і складний процес розмінування звільнених територій. За словами експерта, російська армія використовує в Україні міни переважно ще радянського виробництва.

У другій частині випуску «Нічної варти» говорили про озброєння ЗСУ з військовими експертами Сергієм Грабським та Олександром Коваленком, а також із виробником безпілотників Артемом В'юнником

Наприкінці шоу повторили частину етеру за 7 липня, під час якої ведучі разом із керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим спростовували російські фейки.

Цього дні канал «Рада» організував виїзну гостьову студію в Ірпені. Якість протиповітряної оборони України покращується – таку думку в етері каналу озвучив фахівець з ракетного озброєння Олександр Кочетков.

Говорили про нічні та ранкові обстріли Харкова, Часового Яру та інших населених пунктів.

Павло Бакунець, народний депутат України та член комітету з питань екологічної політики та природокористування, розповів про впровадження нових стандартів під час будування житла. Він каже: біля кожного дитсадка і школи має бути бомбосховище. Щоправда, для того, щоб закріпити ці нові стандарти на рівні законодавства, може знадобитися не один рік. Втім, уже є зареєстровані законопроєкти, які почнуть урегульовувати це питання.

У блоці ICTV/СТБ про підтримку української культури спілкувалися з поетом Сергієм Жаданом. Він вважає ненормальним той факт, що й на дев’ятому році війни з РФ до України завозять російські товари, зокрема й культурну продукцію. На його думку, російська література — це «п’ята колона», яка просувала російську пропаганду, тому заборона російської книжкової продукції — це не цензура, а потрібні заходи щодо захисту нашого простору.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у гостьовій студії ICTV/СТБ сказав, що поки не може коментувати заяву Ріната Ахметова щодо виходу SCM із медіабізнесу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY