detector.media
11.07.2022 19:37
SCM подала гідний приклад виконання закону про деолігархізацію – Подоляк
SCM подала гідний приклад виконання закону про деолігархізацію – Подоляк
Радник голови Офісу президента закликав до прозорості та відмови від кулуарщини.

Рішення Ріната Ахметова вийти з медіабізнесу свідчить про повагу до закону, і це нова сторінка у відносинах держави та бізнесу. Про це у дописі у твіттері зазначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Ключова риса зрілих держав – обов‘язковість виконання законів. Закон про деолігархізацію – початок нової сторінки у відносинах держави та бізнесу. Відносинах, заснованих на прозорості та відмові від кулуарщини. Сьогодні маємо гідний приклад від групи #СКМ про деолігархізацію закон один для всіх», – зазначив Подоляк.

Як стало відомо сьогодні, Медіа Групи Україна, що належить бізнесмену Рінату Ахметову, відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа.

«Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах», – йдеться в заяві Ахметова.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші.

29 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів. РНБО підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА.

Фото: пресслужба ОП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY