detector.media
04.07.2022 12:09
Росія платить по 2000 євро на місяць журналістам і політикам Болгарії за поширення своєї пропаганди – Euractiv
Росія платить по 2000 євро на місяць журналістам і політикам Болгарії за поширення своєї пропаганди – Euractiv
Речниця уряду: «Всі, хто безкоштовно плює на ЄС і НАТО, а також підтримує дії Путіна в Україні, ви повинні знати. Ви облажалися».

Росія платить по 2000 євро на місяць журналістам, громадським діячам, політологам і політикам Болгарії за поширення в країні своєї пропаганди. Про це з посиланням на болгарські спецслужби розповіла речниця уряду та глава офісу прем'єр-міністра Лена Бориславова, пише Euractiv.

За її словами, деякі публічні спікери звикли «заплутувати публіку», «гратися хибними уявленнями та страхами» на користь Росії.

«Всі, хто безкоштовно плює на ЄС і НАТО, а також підтримує дії Путіна в Україні, ви повинні знати. Ви облажалися. Ті, хто надихає вас на це, отримують гроші. Щомісяця», – додала речниця.

Раніше Болгарія вислала 70 російських «дипломатів». Прем'єр-міністр Кирил Пєтков заявив, що Москва використовувала тактику гібридної війни, щоб повалити його уряд. За даними спецслужб Болгарії, більшість цих російських «дипломатів» прямо працювали на спецслужби РФ, а їхня дипломатична роль була прикриттям.

Нагадаємо, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що російських пропагандистів, як і воєнних злочинців, буде покарано.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY