detector.media
27.06.2022 21:11
Нацрада нагадала, що до 1 серпня правовласники мають оновити дані про іноземні телеканали
Нацрада нагадала, що до 1 серпня правовласники мають оновити дані про іноземні телеканали
Неподання документів регулятору є підставою для вилучення з Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються.

Національна рада наголошує, що оновити інформацію і документи для Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, необхідно до 1 серпня 2022 року. Про це йдеться на сайті регулятора.

«Це є вимога пункту 20 Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, затвердженого рішенням Національної ради від 18.11.2021 № 1727, – нагадують у Нацраді. – Неподання документів для поновлення інформації є підставою для вилучення з Переліку».

Нагадаємо, це вимога стосується оновленого порядку, який Нацрада прийняла у листопаді 2021-го року. Він визначає механізм ретрансляції іноземних телеканалів на території України, який передбачений законодавчими нормами.

Зокрема, у ньому йдеться про те, що «іноземні телерадіоорганізації, програми яких на момент набрання чинності цього порядку включені до Переліку, протягом шести місяців з дня набрання чинності цього Порядку, оновлюють інформацію та документи, на основі яких приймалося рішення про включення до Переліку».

Кожен правовласник або уповноважений представник мають упродовж шести місяців надати документи щодо кожного каналу з цього переліку.

Згідно вимог, інформацію для оновлення переліку канали мали подати до 1 березня, коли спливало півроку. Як нам повідомили у Нацраді станом на кінець травня, жоден іноземний канал з цього переліку не припинив мовлення. Так само на той час жоден із правовласників не подав оновлену інформацію.

Колаж: Нацрада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY